1.000 uten strøm på Kvaløya i Tromsø

Fredag ettermiddag mistet 6.000 husstander på Kvaløya i Tromsø strømmen grunnet en jordfeil. Fredag kveld er fremdeles 1.000 husstander uten strøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømselskapet antok i 20.30-tiden at strømsituasjonen vil være normal tidligst natt til lørdag, skriver Nordlys.

– Vi ber kunder som nå har fått strømmen tilbake, om å vise måtehold i strømforbruket og begrense det til et minimum. Kapasiteten er anstrengt. Nå gjelder det å spare slik at flest mulig kan ha strøm, sier beredskapsleder Arvid Åsmo i Troms Kraft i en pressemelding.

Jordslutningen i trafostasjonen på Kvaløysletta i 16.15-tiden førte til kraftig røykutvikling. Mannskaper fra kraftselskapet fikk hjelp av brannvesenet for å få kontroll på situasjonen. I løpet av fredagen har montørene jobbet på spreng for å gjenopprette strømmen på Kvaløya.