Åpen for alle - alltid

53-åring dømt fordi kameraten kjørte med 2,7 i promille

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 53 år gammel mann er dømt til 34 dagers ubetinget fengsel for å ha overlatt bilen sin til en kamerat med 2,7 i promille. Selv satt han i passasjersetet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

53-åringen, som er bosatt i Sverige, sto i Sandefjord tingrett tiltalt for å ha overlatt bilen til en person uten å sjekke om vedkommende oppfylte vilkårene for å kjøre. I tillegg til fengselsstraffen ble han idømt 10.000 kroner i bot, tre års sperrefrist fra å ta førerkortet og 4.000 kroner i sakskostnader, skriver Sandefjords Blad.

Natt til 4. juli kjørte den tiltalte 53-åringen og hans kamerat fra Oslo til Sandefjord i tiltaltes bil. Vitner observerte at bilen hadde vinglet på E18. På morgenkvisten ble de to stoppet i Sandefjord av politiet. Det viste seg at tiltaltes kamerat, som kjørte bilen, hadde 2,7 i promille.

Politiet tok ikke blodprøve av 53-åringen da han var passasjer, men en politibetjent opplyste under behandlingen i Sandefjord tingrett før jul at 53-åringen virker mer beruset enn kompisen. 53-åringen møtte ikke opp i retten, men forklarte i en epost at han trodde kameraten var edru.

Retten festet ikke lit til denne forklaringen. I dommen fra Sandefjord tingrett påpekes det at rettspraksis i slike saker er at personer som overlater bilen sin til en promillekjører, risikerer samme straff som promillekjøreren.