Meny

Dette skjedde i natt

SKI 20161213. Politiet i arbeid. Politifolk patruljerer gatene i Ski. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 29. desember.

Minst tolv omkom i brann i New York

Minst 12 mennesker har mistet livet og 15 er skadd i en brann i bydelen Bronx i New York, ifølge en talsmann for byens borgermester.

Rundt 170 brannmenn arbeidet i temperaturer ned mot 10 minusgrader for å redde folk ut av bygningen.

Diplomater: FN nekter nordkoreanske skip å legge til kai

FNs sikkerhetsråd nektet torsdag fire nordkoreanske skip tilgang til internasjonale havner, opplyser diplomater.

De fire skipsfartsøyene Ul Ji Bong 6, Rung Ra 2, Sam Jong 2 og Rye Song Gang 1 mistenkes for å ha transportert eller å ha om bord last som er forbudt i henhold til internasjonale sanksjoner mot Nord-Korea.

Fyrverkeriaktør får kritikk for «upassende» markedsføring

Svea Fireworks tilbyr egne «ungdomspakker» med fyrverkeri på sine nettsider. Det får brannvesenet i Rogaland til å reagere.

– Dette er aggressiv markedsføring rettet mot ungdom, sier branninspektør og fagansvarlig i Rogaland brann og redning, Arild Olsen, til Rogalands Avis.

Opposisjonen anklager Listhaug for å trenere stortingsvedtak

Seks uker etter at Stortinget vedtok å fjerne instruksen som gjør at flere afghanere sendes hjem etter fylte 18 år, har ikke innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) fulgt opp vedtaket.

– Det er alvorlig og føyer seg inn i rekken av Listhaugs trenering av klare vedtak i Stortinget, og det kan ikke Stortinget godta. Erna Solberg må ta ansvar nå og sette denne statsråden på plass, sier SVs stortingsrepresentant Karin Andersen til Klassekampen.

Populært