– Uforståelig at Tjostolv Moland ikke er her idag

SMILER: Kun få dager etter at Joshua French ble utskrevet fra sykehus i Norge, ble dette bildet tatt. Dette er det første offentlige bildet av French etter utleveringen fra Kongo.
SMILER: Kun få dager etter at Joshua French ble utskrevet fra sykehus i Norge, ble dette bildet tatt. Dette er det første offentlige bildet av French etter utleveringen fra Kongo. Foto: Marie Kvamme-Madsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Joshua French sender en hjertens takk til alle støttespillere via morens blogg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et innlegg postet på moren Kari Hildes blogg Free JoshuaFrench julaften, takker Joshua for støtten han opplevde å få i løpet av årene han satt fengslet i Kongo:

«En hjertens takk til alle som har støttet meg gjennom de årene jeg var fanget i Kongo og etter at jeg har kommet hjem.»

Joshua French ble sammen med kameraten Tjostolv Moland pågrepet i Kongo i 2009 og tiltalt for drapet på sin sjåfør Abedi Kasongo. Moland ble dømt for selve drapet, men begge ble dømt til døden for blant annet spionasje og drapsforsøk.

I 2013 ble Moland funnet død i cellen han delte med French, og et halvt år senere ble French dømt før å ha drept kameraten. I innlegget nevner French sin døde kamerat.

«Det er fremdeles uforståelig at Tjostolv Moland, min venn, ikke er her idag, men at han endte livet i Kongo for over fire år siden. Mine tanker går til hans familie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv er jeg oppe og klarer meg. Trener hver dag og skriver litt på boken min som kommer ut neste år. Takk også til norske myndigheter og dets representanter som jobbet for å få meg hjem.»

17. mai i år bekreftet statsminister Erna Solberg at French samme dag var blitt overført og hadde blitt fløyet hjem til Norge. French beskriver det som en gledens dag da han endelig kunnes ette foten igjen på norsk jord.

«Tusen takk til alle som har bedt, skrevet brev eller sendt penger for å støtte meg eller hjulpet til på andre måter.Uten dere hadde jeg ikke klart det.

Les også:

Kari Hilde French: Stolte for mye på UD

Kongo-bok: Vurderte å hente ut French og Moland med spesialsoldater

Kongos president betalte sykehusopphold for Joshua French

Bok: Shimon Peres hjalp Joshua French hjem