Åpen for alle - alltid

Glatte veier på Østlandet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere steder på Østlandet skaper underkjølt regn svært vanskelige kjøreforhold. E6 ble stengt i halvannen time mellom Skedsmo og Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen melder om stengingen av hovedveien ut av Oslo nordover ved 23.30-tiden. Like etter klokken 1 åpnet veien igjen i nordgående retning, og en drøy halvtime senere kunne også sørgående løp åpnes.

– De har saltet i flere runder og gjort friksjonstester før de åpnet veien igjen, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt il NTB natt til julaften. Han minner om at det fortsatt kan være glatt på mindre veier i distriktet.

Kjedekollisjon

Stengingen skjedde etter en kjedekollisjon ved Skedsmo sent lørdag kveld. Totalt 15 biler har vært «mer eller mindre innblandet i ulykker» mellom Skedsmovollen og Karihaugen, opplyser politiet på Romerike.

– To personer ble lettere skadd, men ellers har det heldigvis gått bra med alle som var involvert, forteller Lorentzen.

Mellom Vikersund og Krøderen i Buskerud ble over 20 biler stående på grunn av det vanskelige føret. Litt før midnatt var hjelpen på plass og forholdene utbedret så de kunne kjøre videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er veldig glatt mange steder. Vi har fått mange meldinger om glatte veier, og i underkant av ti meldinger om små trafikkuhell knyttet til dette, sier operasjonsleder Beate Sem i Sørøst politidistrikt til VG. Hennes oppfordring er klar:

– Kjør forsiktig

– Man bør kjøre forsiktig og ta hensyn til forholdene. Det er en del med piggfrie dekk som har slitt.

Også operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt oppfordrer folk til å kjøre forsiktig:

– Det er vanvittig glatt, spesielt på småveiene, sier han.

I Østfold ble åtte personer skadd da en minibuss kjørte av veien. Tre av dem ble fløyet til Ullevål med det politiet beskriver som alvorlige skader. Sju personer ble sendt til Sykehuset Østfold for sjekk.