Meny

Seks personer til sykehus etter tunnelulykke

Seks personer er sendt til sykehus etter at en bil kjørte i veggen i Halsnøytunnelen i Sunnhordland.

Kun én bil var involvert i ulykken som skjedde kort tid etter midnatt natt til fredag. Bilen var registrert for fem personer, men det var seks unge mennesker i den da ulykken skjedde, opplyser politiet.

– Det er store materielle skader på bilen, og det skal ha vært snakk om høy hastighet. Det var ungdommer som satt i bilen, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Sigbjørn Villanger, til Bergensavisen like før klokken ett natt til fredag.

En person var bevisstløs da nødetatene kom til ulykkesstedet, forteller operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt til NTB.

Natt til fredag meldte politiet på Twitter at fem av de skadde ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, mens én person ble kjørt til sykehus på Stord.

Like før klokken seks fredag morgen opplyste Haukeland at tre menn i 20-årsalderen er alvorlig skadd etter ulykken. Ytterligere to slapp fra med lettere skader.

Bilen var på vei fra Halsnøy til fastlandet da ulykken skjedde. Alle de seks involverte er født sent på 1990-tallet. Føreren er en mann født i 1997, skriver NRK.

Politiet har natt til fredag gjort tekniske undersøkelser av tunnelen, som var stengt i rundt fire timer etter ulykken.

– Vi har gjort oppmålinger og undersøkelser av spor i tunnelen og av kjøretøyet. Det kan bli aktuelt å kalle inn ulykkeskommisjonen for bistand i ettertid, sier operasjonsleder Geitle.

Populært