Meny

Hasteinnkalt møte i Arbeiderpartiets sentralstyre

Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: NTB Scanpix
Arbeiderpartiets sentralstyre er hasteinnkalt til et møte klokka 21.30 torsdag kveld, hvor de skal orienteres om situasjonen rundt nestleder Trond Giske. 

Tidligere torsdag sendte partiet ut en felles pressemelding der Trond Giske beklaget dypt sin oppførsel overfor flere kvinner. Ap-leder Jonas Gahr Støre slo fast i meldingen at Giske hadde «opptrådt på en måte som er kritikkverdig».

Arbeiderpartiets sentralstyre har ansvaret for partiets virksomhet. Sentralstyret består av 20 medlemmer som er valgt av landsmøtet.

Nestleder Trond Giske bekrefter overfor TV 2 at det skal holdes et hasteinnkalt sentralstyremøte torsdag kveld. På spørsmål om hva som blir tema på møtet, svarer han følgende:

– Jeg antar at det kommer en orientering om pressemeldingen som partiet har sendt ut i dag, hvor vi forteller om den gjennomgangen vi har hatt av varslene som gjelder meg, og at jeg tar dyp selvkritikk på det. Vi tar alle varsler på alvor og alle skal bli hørt.

Partileder Jonas Gahr Støre sier til NRK han vil orientere om saken.

– Det er ikke et møte, men jeg kommer til å orientere sentralstyret og fylkeslederne om situasjonen, og bruke tid til å forklare og svare på spørsmål. Det synes jeg er riktig på en dag som denne, sier han.

Ifølge Dagens Næringsliv blir møtet holdt som et telefonmøte med hele sentralstyret, samt alle fylkeslederne i Arbeiderpartiet.

Les også:

VG: Far varsler om Giskes oppførsel overfor datteren

Giske: – Ikke noe annet å gjøre enn å legge meg flat

Støre: Giske må vise seg tilliten verdig

Populært