Meny

Ulvejakt kan gjenopptas – rettsavgjørelse kommer over nyttår

Ingrid Lomelde (t.v.), Marte Conradi, Steinar Trovåg, advokat Carl Philip Fleischer og regjeringsadvokat Asgeir Nygård i tingretten. Saken er overprøving av vedtak om felling av ulv, begjæring om midlertidig forføyning. Partene er stiftelsen WWF Verdens Naturfond mot staten ved Klima- og miljødepartementet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Svaret på om WWF nok en gang får retten med seg i å stanse lisensfellingen av ulv, kommer først i januar. Dermed kan jakten starte opp igjen.

WWF Verdens naturfond opplyser til NTB at de har fått beskjed om at avgjørelsen i saken først kommer i første uke i januar. Dermed kan jakten starte opp igjen.

Det dreier om kvoten på 42 ulver som kan felles. WWF vil ikke akseptere det politiske vedtaket om å jakte på så mange ulver, og har saksøkt staten for andre gang på få uker.

I november fikk WWF medhold i kravet om at jakten skulle stanses i påvente av at retten senere skal ta stilling til om ulvejakten er i tråd med norsk lov og internasjonale avtaler. Tingretten slo da fast at departementet ikke hadde begrunnet godt nok at lisensvedtaket ikke truet artens overlevelse.

Dette løste klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) ved å fatte et nytt vedtak, som han mener er bedre begrunnet. Han bestemte også at to ulveflokker, Julussa- og Osdals-flokkene, som holder til på grensen til ulvesonen i Hedmark og Akershus, skal felles. WWF mener begge vedtakene er feil og ber retten opprettholde det midlertidige jaktforbudet.

Avgjørelsen kommer altså over nyttår – og inntil da kan lisensfellingen fortsette. Det er imidlertid juleforbud for all jakt i perioden 24. desember til og med 31. desember, og dermed må jakten uansett stanses i denne perioden.

Populært