Aktor vil ha ubetinget fengsel for trikkefører

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor har lagt ned påstand om 30 dagers ubetinget fengsel for en trikkefører som er tiltalt for uaktsomt drap etter at en fotgjenger ble påkjørt i Oslo i fjor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 60 år gammel mann døde av skadene han fikk i ulykken i nærheten av stoppestedet Thune i Drammensveien i Oslo i januar i fjor.

Aktor mener også at den kvinnelige trikkeføreren bør fratas førerkort for bil og betale 125.000 kroner i erstatning til de etterlatte, melder NRK.

Kvinnen ble frifunnet i tingretten, men påtalemakten anket saken ettersom aktor, statsadvokat Per Egil Volledal, mener at kvinnen kjørte trikken uten å være tilstrekkelig aktpågivende og varsom.

60-åringen ble kastet flere meter fremover. Han ble påført store skader, blant annet hodeskader, som førte til at han døde på sykehus etter noen dager.

Oslo tingrett kom i februar i år fram til at det ikke var noe i bevisførselen som skulle tilsi at det skulle være mulig for tiltalte å oppdage fotgjengeren før hun faktisk gjorde. Både tiltalte og flere vitner forklarte i retten at mannen gikk raskt og uventet rett ut i trikketraseen og at han ikke så seg for.

Forsvareren til trikkeføreren krever på sin side full frifinnelse også i ankesaken, som ble avsluttet i Borgarting lagmannsrett fredag.

Dommen kommer ikke før over nyttår.