Radio Metro stopper FM-sendingene i Oslo

Radio Metros sjef Svein Larsen gir etter for presset og stenger sine FM-sendere i Oslo etter trusler om heftige dagbøter og sanksjoner fra Medietilsynet og Nkom.
Radio Metros sjef Svein Larsen gir etter for presset og stenger sine FM-sendere i Oslo etter trusler om heftige dagbøter og sanksjoner fra Medietilsynet og Nkom. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter varsler om dagbøter på opptil 100.000 kroner har Radio Metro i Oslo snudd og vil likevel stenge sine FM-sendere i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere denne uken opplyste Radio Metro at de ville fortsette å sende på FM inntil EFTAs overvåkingsinstans ESA hadde behandlet klagen på den norske stengningen av FM-nettet.

Både Medietilsynet og Nkom, som har tilsyn med frekvensbruk, var raskt på banen og varslet om dagbøter og sanksjoner om ikke stasjonen stengte senderne.

Det var salgs- og markedsdirektør Hilde Apneseth i Radio Metro som torsdag kveld opplyste til sine kunder at radiostasjonen ved midnatt fredag kveld vil slukke sine FM-sendinger i Oslo sentrum, melder Medier24.

Apneseth understreker at stengningen er midlertidig. Den vil også omfatte stasjonene The Beat og Radio Rox.

Radio Metro har tre FM-sendere i Oslo, men opplyser at de fleste av lytterne fortsatt kan ta inn FM-signalene i Oslo via sendere som er plassert på Romerike, i Ski og på Liertoppen. I tillegg sender Radio Metro på dab og nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De riksdekkende aktørene krevde i forbindelse med slukningsplanen at lokalradioene i storbyene skulle slukke sine FM-signaler samtidig for at de ikke skulle få noen fordeler og kapre lyttere i overgangen til dab.

Radio Metro – som ikke har noen landsdekkende konsesjon, men har flere lokalradiokonsesjoner over hele landet – og kanalsjef Svein Larsen mener det er urimelig at de må skru av sine FM-sendere bare fordi konkurrentene ønsker det. Derfor fortsatte de å sende etter at de egentlig skulle ha slått av FM-senderne forrige fredag.

Les også: Radio Metro nekter å stoppe sendinger på FM-nettet

Hele Norge er nå over på dab

Færre lytter på radio etter dab-innføringen