Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot 49 barn

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 27-åring fra Bergen er tiltalt for nettovergrep og seksuelle tilnærmelser mot 49 barn. Han erkjenner straffskyld for de fleste forholdene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Bygdanytt som først omtalte saken. Politiadvokat Cathrine Krohn i Vest politidistrikt sier til avisen at hun ikke er kjent med at politidistriktet tidligere har hatt en sak med så mange fornærmede.

27-åringen ble pågrepet i november 2014 etter at foreldrene til en jente tok kontakt med politiet. Hendelsene skal ha skjedd i 2013 og 2014, melder NRK.

– Han erkjenner straffskyld for de fleste punktene, og har formidlet at han er interessert i å gjøre opp for seg, sier mannens forsvarer Jakob Bentsen. Forsvareren vil ikke kommentere hvilke punkter den tiltalte benekter, men ifølge NRK er det snakk om små uenigheter.

Politiet har avhørt en rekke barn, samt undersøkt mannens chattelogger. Disse loggene viser at mannen blant annet har lurt 25 barn i alderen ti til 15 år til å kle seg nakne foran webkamera. Flere skal også ha blitt forledet til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, mens mannen så på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokat Ellen Cathrine Greve forteller at flere av de 49 barna, ikke har oppsøkt politiet selv.

– Det er ikke så lett å fortelle om slike ting når en blir utsatt for det, og derfor er det veldig viktig at politiet går inn og stopper det, sier statsadvokaten til NRK.

I januar og februar neste år er det satt av tolv dager til hovedforhandlinger i Bergen tingrett.