Vinteren kommer, men bare på besøk

Temperaturene synker godt under ti minus på Østlandet i helgen. Men vinteren er bare på besøk.
Temperaturene synker godt under ti minus på Østlandet i helgen. Men vinteren er bare på besøk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne helgen kommer vinteren på snarvisitt over store deler av landet. Men lavtrykkene står i kø og med dem mildvær, regn eller sludd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Temperaturer godt under ti minus på store deler av Østlandet. Mildere, men med snø og muligens litt sludd helt ned mot fjæresteinene på Vest- og nordvestlandet. Og lettere vær helt nord i landet.

Slik oppsummerer vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk institutt værutsiktene for helgen.

Kulde og sol

– Det blir kaldt på Østlandet. Temperaturen synker under ti minus flere steder, særlig i indre strøk, sier Nordhagen.

Det er også her det ligger an til penest vær, med utsikter til sol og klar himmel gjennom helgen.

– Men også langs kysten på Vestlandet og nordover synker temperaturen. Det kan ventes nedbør i form av snø, eller som sludd, helt ut på kysten. Nord-Norge får lettere helgevær og bare de ytre strøkene av Nordland, Troms og Finnmark kan få noen byger med sludd eller snø gjennom helgen, sier Nordhagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Plussgrader

Men vinteren – enten i form av hvitt i vest eller kaldt og klart på Østlandet – kommer bare på snarvisitt i denne omgang.

– Flere lavtrykk står i kø på vei inn vestfra. Med dem kommer mildere luft og nedbør i form av regn eller sludd i lavlandet og langs kysten, lyder oppsummeringen for neste uke.

Nordhagen sier at det ligger an til plussgrader og nedbør i form av regn fra sør i landet, langs kysten og helt opp til nord i Nordland allerede fra slutten av helgen og inn i neste uke.

– Østlandet henger litt bak, men i løpet av mandag og tirsdag blir det også høyere temperatur i de sentrale strøkene. Temperaturen holder seg nok på minussiden i starten av neste uke, men mot slutten av uka er tendensen at det blir varmegrader også på Østlandet.