Revansjsugne håndballjenter før cupspillet

Thorir Hergeirsson kjenner seg godt forberedt på VM-åttedelsfinalen mot Spania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Thorir Hergeirsson kjenner seg godt forberedt på VM-åttedelsfinalen mot Spania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske håndballjentene fikk seg en vekker i fredagens VM-tap mot Sverige. I åttedelsfinalen mot Spania er de klare for å løfte seg noen hakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en tilsynelatende ubekymret Thorir Hergeirsson som møtte pressen en kort stund etter trening i Leipzig søndag kveld. Landslagssjefen forteller om spillere som er veldig «på» før VM går inn i sluttspillfasen.

– Jentene vil inn i manesjen igjen og ta en liten revansj. De vil løfte seg fra det vi gjorde der. Og det er jeg sikker på at vi gjør, sa Hergeirsson.

Forsvarstrening

Søndagen handlet om å få litt fart i kroppen igjen etter en lang bussreise dagen før. Dessuten har Norge drillet litt i forsvarsspill.

– Vi har forberedt oss på Spanias kontringsspill. Spillet deres er annerledes enn før. Det er mer krysningsspill, spill gjennom soner og mer flyt. Det går riktig fort, sier Hergeirsson om mandagens motstander.

Han fikk igjen spørsmål om han har vurdert å hente inn en spillertype som Linn Jørum Sulland til cupspillet. Svaret var negativt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvorfor skulle jeg det? Vi føler at vi har de rette spillerne til å møte Spania, sa islendingen.

– Åpent

Norge vant overlegent i fire kamper i gruppespillet før det ble 28-31-tap i den siste kampen. Hergeirsson er med på at det var greit å få en vekker, men skulle helst sett at de ikke hadde tapt kampen.

– Det er godt å få en tøff, jevn kamp før vi går inn i cupspillet, ja. Vi skulle gjerne ha vunnet den, men vi var akkurat ikke gode nok til å klare det.

Mot Spania er naturligvis kun seier godt nok.

– Det er en cupmatch, og det er helt åpent. 50/50, som vi pleier å si. Det er to lag som har gjort gode kamper og vært bra på sitt beste, vurderer landslagssjefen.