Nesten 45.000 liter øl beslaglagt på Svinesund

Tollere på Svinesund stoppet mandag denne uka to polskregistrerte trailere fulle av øl. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Tollere på Svinesund stoppet mandag denne uka to polskregistrerte trailere fulle av øl. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tollere på Svinesund stoppet mandag to trailere fulle av øl. Beslaget tilsvarer til sammen 2,58 millioner kroner i unndratte avgifter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslagene ble gjort på Svinesund tidlig mandag morgen, melder NRK. I de to polskregistrerte trailerne fant tollerne til sammen 44.820 liter øl.

– Dette er et historisk stort beslag av øl. Det er det største vi har tatt i løpet av en dag på Svinesund noensinne, sier tolldirektør Øystein Børmer.

Ifølge tolldirektøren kom trailerne til Norge med to-tre minutters mellomrom. Både førerne og ølet var fra Polen. Politiet har tatt over etterforskningen av saken.

– De to polske mennene er avhørt og varetektsfengslet i fire uker. I tillegg er det tatt beslag i trailerne, sier Per Ivar Thomasrud i Østfold-politiet til NRK.

Beslaget var nummer 15 og 16 på over 10.000 liter i år og det fjerde kjempebeslaget gjort av tollerne på Svinesund på tre måneder.

Børmer mener det er store nettverk som står bak smuglingsforsøk av øl, og han advarer folk mot å kjøpe alkohol som er fraktet ulovlig inn i Norge.

– Det kan virke uskyldig med en billig sekspakning med øl, men samtidig støtter man organisert kriminalitet. I tillegg undergraver man norske arbeidsplasser, man unndrar avgifter og man tar en risiko med tanke på at man ikke vet hva disse boksene egentlig inneholder, sier han.