Meny

Dette fant politiet under narkotikaaksjon mot skoleelever

Aksjonen resulterte i beslag av brukerutstyr, våpenreplika og mindre mengder hasj og marihuana. Foto: Sør-Vest politidistrikt / Roganytt/Dagsavisen
Aksjonen ble utført etter at flere ungdomsskoler i Stavanger kommune har kommet med bekymringsmeldinger til politiet om bruk og omsetning av hasj og marihuana.

Sør-Vest politidistrikt opplyser om at det i går ble gjennomført en politiaksjon rettet mot ungdommer i aldersgruppen 14 til 18 år i Stavanger kommune.

Aksjonen ble utført etter at flere ungdomsskoler i Stavanger kommune har kommet med bekymringsmeldinger til politiet om bruk og omsetning av hasj og marihuana.

Les også: Bevæpnet politi etter hendelse på Randaberg

Under 15 år

Aksjonen resulterte i beslag av brukerutstyr, våpenreplika og mindre mengder hasj og marihuana.

– Omsetningen har foregått via blant annet Snapchat. Det ble gjennomført samtaler med ungdommene under 15 år med verge til stede, og avhør med verge til stede av ungdommene over 15 år, uttaler seksjonsleder på U18, Oddgeir Høyekvam, på Sør-Vest politidistrikts Facebook-side.

Les også: Ekstra vakthold på SUS etter væpnet aksjon

Kan avdekke

Slike aksjoner gir politiet god anledning til å avdekke om ungdommene har et vedvarende rusproblem, og gi foreldre og eventuelt barnevern anledning til å sette inn nødvendige tiltak for å stanse rusbruken.

Dette kan skje uten at det nødvendigvis får konsekvenser for ungdommenes senere politiattest, står det videre i Sør-Vest politidistrikts Facebook-melding.

(Artikkelen er først publisert i Roganytt/Dagsavisen)

Populært