Meny

Odda videregående skole steng på grunn av rasfare

NVE har varslet fare for flom, jordskred og snøskred på Vestlandet. Her fra Bergen i 2016. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odda videregående skole i Hordaland er stengt på grunn av rasfare. Torsdag ventes det full storm på Vestlandet og uværet kan utvikle seg til ekstremvær.

Skolen var stengt onsdag, og skal også holdes stengt torsdag, ifølge NRK.

– Vi er bekymret for det været som varsles nå. Det er stor skredfare, og flere av våre elever bor slik til at de må ferdes på svært rasutsatte veier, sa rektor Øyvind Bjørkevoll tirsdag.

Onsdag kveld hadde det allerede gått to mindre steinsprang i Odda, på fylkesvei 550. En bil kjørte inn i en stein, men ingen personer ble skadd, ifølge politiet.

Onsdag ettermiddag meldte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at vannføringsøkningen har vært mindre enn forventet. Vannstanden ved enkelte vassdrag gikk ned onsdag formiddag.

– Selv om noen stasjoner har nådd flomnivå, har vannføringsøkningen vært mindre enn forventet basert på prognoser fra tirsdag. Onsdag morgen hadde det kommet opp mot 80–130 mm regn enkelte steder, opplyste NVE.

Torsdag er stormen ventet å øke i styrke, og NVE har varslet fare for flom, jordskred og snøskred som følge av regnværet som er ventet fra onsdag til torsdag. For indre strøk av Rogaland og Hordaland er varselet på oransje farenivå–det nest høyeste.

Populært