Flere pågrepet etter våpentyveri i Trysil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks personer er så langt pågrepet knyttet til et større våpentyveri i Søre Osen i Trysil kommune. Fredag ble en antatt hovedmann pågrepet og siktet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det startet med et grovt tyveri fra et hus i Søre Osen i Trysil i slutten av september. Der ble det blant annet tatt rundt 20 våpen, deriblant rifler, hagler, revolvere og pistoler, sier politiadvokat Henning Klauseie ved Innlandet politidistrikt til NTB lørdag.

I tillegg det ble stjålet en ATV og andre verdigjenstander. Politiet har jobbet med saken siden innbruddet skjedde, og fredag aksjonerte væpnet politi mot en bolig på Arneberg i Åsnes kommune. Der ble en mann pågrepet, og Klauseie opplyser at han er den sjette personen som er pågrepet i saken den siste uka.

– Vi oppfatter ham som en av dem som har stått for tyveriet og som har tatt hånd om og distribuert våpen i ettertid. Han er siktet for grovt tyveri og overskridelse av våpenlovgivningen, sier Klauseie.

Politiet opplyser at alle de seks er lokale menn i 20-årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pågripelser

De fem andre som knyttes til saken er siktet for flere forhold, men politiet tror ikke at noen av dem var med på innbruddet. Alle fem er løslatt, og tre av dem har fått oppnevnt forsvarer.

Mannen som ble pågrepet fredag, framstilles for varetektsfengsling søndag ettermiddag. Advokat Jostein Løken i advokatfirmaet Elden er oppnevnt som mannens forsvarer.

Løken sier til NTB at han har snakket med sin klient, men at han på nåværende tidspunkt ikke kan si så mye om saken.

– Han er i avhør nå og forklarer seg for politiet. Han har foreløpig ikke tatt stilling til siktelsen, sier Løken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klauseie sier flere av de pågrepne er tidligere domfelt i saker som går på vinningskriminalitet og narkotika. Også den antatte hovedmannen er tidligere domfelt.

Leter etter person

Politiet leter nå etter en annen person som kan ha vært involvert i selve tyveriet. Klauseie sier de har vært i kontakt med mannen, men at han foreløpig har holdt seg skjult for politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt har bare et fåtall av våpnene som ble stjålet kommet til rette.

– Det er fortsatt en betydelig utfordring ved at det finnes våpen i omløp i et miljø vi oppfatter som kriminelt, sier Klauseie.

Eierne av de stjålne våpnene hadde alt på plass av tillatelser, og våpnene var plassert i et våpenskap. Skapet ble revet løst fra festet og slept ut av huset, før det ble kuttet opp, opplyser politiadvokaten.