Norges skattedirektør bekymret for foreslått politireform

BEKYMRET: Finansminister Siv Jensen (th) i samtale med skattedirektør Hans Christian Holte, politidirektør Odd Reidar Humlegård og direktør i Arbeids- og velferdsdirektoratet Sigrid Vågeng
BEKYMRET: Finansminister Siv Jensen (th) i samtale med skattedirektør Hans Christian Holte, politidirektør Odd Reidar Humlegård og direktør i Arbeids- og velferdsdirektoratet Sigrid Vågeng Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Skattedirektør Hans Christian Holte er bekymret for konsekvensene av mulig nedleggelse av Politiets utlendingsenhet og sammenslåingen av Økokrim og Kripos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er alvorlig bekymret for konsekvensen av de foreslåtte endringene. Jeg tror det er en fare for at det viktige arbeidet mot økonomisk kriminalitet vil bli svekket ved at den typen saker vil tape i en løpende prioritering mot annen type kriminalitet innenfor en felles enhet som er foreslått, sier skattedirektør Hans Christian Holte til Dagens Næringsliv.

Fredag går høringsfristen ut for reformen av politiets særorganer. Bakteppet er NOU-rapporten fra et regjeringsoppnevnt særorganutvalg, som har foreslått at dagens særorganstruktur erstattes med to enheter for henholdsvis etterforskningsbistand og beredskapsbistand.

Arbeidet med dette reformforslaget kommer på toppen av en omstilling med å få de nye politidistriktene til å fungere som de skal.

I januar i fjor ble nærpolitireformen sparket i gang med at antall politidistrikter ble kuttet fra 27 til 12, og videre skal blant annet nødsentraler samlokaliseres og 126 lensmannskontorer legges ned.

Les også:

Kripos-sjef vil ha pause i politireformen

Regjeringen får klar beskjed om nærpolitireformen

Håndplukket rektor til å lede politireformen

Personvernpolicy