Søppelbil kjørte inn i populær skiløype i Nordmarka

En renovasjonsbil fra Renovasjonsetaten i Oslo har kjørt seg fast i skiløypa ved Nordmarkskapellet. Foto: Leserbilde / Nordre Aker Budstikke / NTB scanpix
En renovasjonsbil fra Renovasjonsetaten i Oslo har kjørt seg fast i skiløypa ved Nordmarkskapellet. Foto: Leserbilde / Nordre Aker Budstikke / NTB scanpix Foto: Leserbilde / Nordre Aker Budstikke / NTB scanpix

En renovasjonsbil kjørte seg torsdag fast i en skiløype i Nordmarka. Det har ført til ødeleggelse på en av landets mest brukte skiløyper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen sto torsdag fast noen hundre meter fra Nordmarkskapellet, skriver Nordre Aker Budstikke. Seksjonssjef Knut Johansson i Bymiljøetaten, som har ansvar for Nordmarka, sier at på kort sikt er hendelsen tragisk, ettersom løypene blir ødelagt.

– På lang sikt er det enda mer tragisk fordi snøen blir stappa full av grus, og blir av dårlig kvalitet helt til det kommer mye ny snø. Med bare litt ny snø, når vi kjører fresen, så vil grusen bli løftet videre opp i snølagene og følge med hele vinteren, sier Johansson.

Det er totalt rundt 4–5 kilometer med skiløyper som nå er delvis ødelagt, på strekningen mellom Tryvann og Skjennungstua. Johansson sier den preparerte løypa der bilen kjørte seg fast, er nummer to på lista over landets mest brukte skiløyper.

Søppelbilen tilhører Renovasjonsetaten, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Jørgen Bakke Fredriksen. Etaten beklager hendelsen på det sterkeste. Den aktuelle løypa preppes over det som er bilens sommerrute. Egentlig skal den kjøre en annen vei på vinteren.

– Det som har skjedd i dag, er at renovatørene har kommet til sin vanlige rute, og ikke sett løyper eller aktivitet. Veien var dekket av snø, men fullt kjørbar. De hadde ikke fått beskjed om å kjøre en annen vei, sier Fredriksen.

Det er heller ikke første gang noe lignende skjer. 10. november i fjor kjørte en søppelbil i grøfta omtrent samme sted, etter at den hadde kjørt inn i en preparert skiløype, heller enn på måkt vei.

Personvernpolicy