BI-studenter fikk ikke tatt eksamen etter nettkrøll

Lokalene til Handelshøyskolen BI (Norwegian Business School) i Nydalen i Oslo. Over. 2.700 studenter fikk ikke tatt eksamen onsdag på grunn av datatrøbbel. Det gjaldt både studenter med hjemmeeksamen og studenter som skulle ta eksamen på skolene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Lokalene til Handelshøyskolen BI (Norwegian Business School) i Nydalen i Oslo. Over. 2.700 studenter fikk ikke tatt eksamen onsdag på grunn av datatrøbbel. Det gjaldt både studenter med hjemmeeksamen og studenter som skulle ta eksamen på skolene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

BI-studenter i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim fikk ikke tatt eksamen da datasystemene sviktet. Ledelsen lover at studentene skal få en ny sjanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemmeeksamenen er en flervalgsprøve som varer i én time. I utgangspunktet skulle eksamen gjennomføres mellom klokken 13 og 14 onsdag, men slik gikk det ikke, skriver Bergensavisen.

Samtlige som prøvde å logge seg inn hjemmefra, fikk problemer. Også studenter som skulle ta to lokale eksamener på skolen, måtte gi opp.

I underkant av 3.000 studenter ble berørt av feilen, som sannsynligvis skyldes ytelsesproblemer for BIs digitale eksamenssystem.

– Det er alltid uheldig når systemer ikke fungerer som de skal. Vi forstår at det oppleves svært frustrerende for våre studenter. Det er aldri god timing, og spesielt ikke midt i eksamensperioden, sier kommunikasjonsrådgiver Hannah Møller Endresen i BI i en kommentar.

Ifølge BI vil studentene få beskjed om ny eksamensdato torsdag.

Personvernpolicy