Lagmannsretten frifant Vegvesenet etter dødsulykke

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen ble først dømt til å betale 3,1 millioner kroner i erstatning etter en dødsulykke i Hyvingstunnelen. Lagmannsretten har nå frifunnet staten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 32 år gammel småbarnsfar fra Bergen omkom da hengeren på et vogntog fikk sleng slik at det kom over i motgående kjørefelt og knuste varebilen han kjørte. Ulykken fant sted i 2011 i Hyvingstunnelen på E16 mellom Voss og Bergen, skriver Bergensavisen.

Mannens forsikringsselskap gikk til sak mot veivesenet med krav om 4,7 millioner kroner i erstatning fra staten, en sum selskapet allerede hadde betalt ut etter personskader og skader på kjøretøy.

Nordhordland tingrett dømte Vegvesenet til å betale erstatning på 3,1 millioner kroner og begrunnet det ifølge avisen med mangelfull risikovurdering av såpeglatt tunnel og utilstrekkelige tiltak.

Staten anket dommen, vant nylig fram ved Samferdselsdepartementet i Gulating lagmannsrett. I den nye domsslutningen er forsikringsselskapet dømt til å betale 385.000 kroner i sakskostnader.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Det var uomtvistelig glatt, men noen trafikkfelle, slik det er anført av forsikringsselskapet, er det ikke grunnlag for å si at de rådende føreforholdene på ulykkestidspunktet utgjorde», heter det i dommen.

– Jeg er skuffet og overrasket over at de friksjonsmålingene som forelå ikke ble lagt til grunn av retten. Det ble styrende for resultatet, sier forsikringsselskapets advokat Ståle Hovda.