Dyrevernere anmelder Bane Nor etter reinsdyrpåkjørsel

Et tog passerer døde reinsdyr som ligger ved siden av jernbanesporet ved Kvalforsbrua mellom Eiterstrøm og Mosjøen på Helgeland. Over hundre reinsdyr i området ble påkjørt og drept av toget forrige uke. Foto: John Erling Utsi / NTB scanpix.
Et tog passerer døde reinsdyr som ligger ved siden av jernbanesporet ved Kvalforsbrua mellom Eiterstrøm og Mosjøen på Helgeland. Over hundre reinsdyr i området ble påkjørt og drept av toget forrige uke. Foto: John Erling Utsi / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyrevernsorganisasjonen NOAH mener Bane Nor ikke gjorde nok for å hindre at over 100 reinsdyr ble påkjørt og drept på Nordlandsbanen forrige uke. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Organisasjonen mener det ikke holder at Bane Nor beklager seg etter ulykkene, og har besluttet å politianmelde jernbaneforetaket, melder NRK.

–Disse situasjonene er jo noe som alle beklager, men når det da skjer igjen og igjen over flere år, ja da er det kanskje ikke nok å bare beklage. Da må man kanskje også plassere ansvaret et sted, og det er det vi forsøker å gjøre ved en politianmeldelse nå, sier NOAH-leder og veterinær Siri Martinsen til kanalen.

I en tekstmelding til NRK svarer Bane Nor at de er preget av ulykkene, og at de vil gjøre mer for å forebygge. Videre vil de ikke kommentere at NOAH politianmelder dem.

Bane Nor har tidligere sagt de vil undersøke hvor varslingskjeden sviktet etter at 110 reinsdyr ble drept i til sammen åtte påkjørsler fra onsdag 22. til lørdag 25. november. Alle påkjørslene skjedde på Nordlandsbanen mellom Kvalfors og Mosjøen.