Kommunen fjernet 500 tonn bildeler

Bilopphugger krever erstatning

For fire år siden ble 500 tonn med bildeler fjernet fra et bilopphuggeri i Buskerud i regi av fylkesmannen og Øvre Eiker kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå varsler innehaver og daglig leder for GBL Bildeler, Leif Arne Wego Rolfstad, erstatningskrav for det han mener er tap av uerstattelige verdier.

I tillegg til opphugging driver Rolfstad verksted, lakkering og bilsalg.

– Helt håpløst å få tak i

– De fjernet deler og komponenter som knapt er å oppdrive lenger, ikke i Norge og heller ikke i resten av verden. Dette er deler det er helt håpløst å få tak i både som nytt og brukt, sier Rolfstad, også kjent som «Juger'n», til lokalavisen Bygdeposten.

Etter at mer enn 200 biler og et halvt tusen tonn med bildeler ble ryddet vekk fra tomta, har partene kranglet om hvorvidt det var lovlig å gjennomføre tvangsryddingen av GBL Bildeler, som skal ha blitt drevet i strid med forurensningsloven.

I forrige uke møttes partene i Kongsberg og Eiker tingrett. Ifølge Bygdeposten vil et erstatningskrav fra GBL være i størrelsesorden «veldig mange millioner kroner».

– Vi mener at de ikke hadde lovhjemmel til å gjennomføre ryddingen i 2013, og går til sak på det grunnlaget, sier Knut Helge Hurum i Fend Advokatfirma til avisen.

Advokat Halvard Grønli i Øvre Eiker kommune sier dette:

– Vi mener at saken er foreldet, og at dette ikke kan behandles på nytt, sier Grønli.

Personvernpolicy