Ekstremt glatte veier flere steder i landet søndag

Kuldegrader ga glatte veier lørdag kveld. Har du sommerdekk på bilen, la den stå. Foto: Borgen Ørn E. / NTB scanpix
Kuldegrader ga glatte veier lørdag kveld. Har du sommerdekk på bilen, la den stå. Foto: Borgen Ørn E. / NTB scanpix

Det er såpeglatte veier over store deler av landet, men situasjonen ser ut til å ha bedret seg utover søndag. Politiet ber bilister kjøre etter forholdene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 10-tiden søndag formiddag meldte Vegtrafikksentralen om at mange har meldt om glatte veier på Østlandet. De oppfordrer alle å kjøre etter forholdene.

Det er ikke meldt om alvorlige personskader, men ved Rudskogen i Østfold kjørte en bilist av veien, og bilen havnet på taket.

Like før klokken 13 opplyser Vegtrafikksentralen at det virker som om forholdene begynner å bedre seg.

– Vi får ikke like mange telefoner nå på at det er glatt, så det vil si at saltet og grusen fungerer, sier Christofa Key-Nilsen i Vegtrafikksentralen Øst til NTB.

Det er saltet hovedsakelig nord i Østfold, i Follo og i Romerike.

Key-Nilsen sier de følger med på hvordan situasjonen på veiene utvikler seg, og oppfordrer bilister til å følge med.

Meteorologisk institutt sendte lørdag ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Vestlandet sør for Stad, men også andre steder i landet mistet folk kontroll på bilene sine. Problemene skyldes regn som fryser på veibanen. Vegtrafikksentralen advarer særlig mot sideveier og mindre trafikkerte veier.

Politiet i Telemark meldte søndag morgen om ekstremt glatte veier i fylket og anmoder bilistene om å kjøre forsiktig. Det samme sa politiet i Follo, der alle tilgjengelige saltbiler ble sendt ut på oppdrag søndag formiddag.

Vegtrafikksentralen Sør advarte i morgentimene om fare for glatte veistrekninger i Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Vegvesenet ber bilister være observante, vise hensyn og kjøre etter forholdene. Politiet melder om svært glatte veier i Vestfold.

Les også: Samferdselstopp i Senterpartiet mener Oslo er blitt en festning

Personvernpolicy