UDI legger ned fem nye asylmottak

Behovet for asylmottak ventes å gå ytterligere ned når UDI fra neste år skal huse alle asylsøkere som kommer til Norge i telt i det tidligere Smart Club-bygget ved Råde i Østfold- Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Behovet for asylmottak ventes å gå ytterligere ned når UDI fra neste år skal huse alle asylsøkere som kommer til Norge i telt i det tidligere Smart Club-bygget ved Råde i Østfold- Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

UDI sier opp avtalen med fem asylmottak med til sammen 850 mottaksplasser. Mottakene legges ned i løpet av vinteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Behovet for mottaksplasser er stadig synkende, sier fungerende avdelingsdirektør Borghild Fløtre i Utlendingsdirektoratet (UDI)

Mottakene som legges ned i denne runden, er Drammen asylmottak med 150 plasser, Kvæfjord asylmottak med 150 plasser, Hurdal leirsted asylmottak i Akershus med 155 plasser og Mandheimen asylmottak med 170 plasser i Tinn kommune i Telemark. I tillegg legges transittmottaket i Våler i Østfold med 216 plasser ned.

Når denne runden med nedleggelser er gjennomført, har utlendingsmyndighetene 5.500 plasser på i alt 40 asylmottak til rådighet. I tillegg kommer ankomstsenteret i Østfold.

På det meste vinteren 2015/2016 hadde UDI rundt 39.000 mottaks- og akuttplasser

Belegget på asylmottakene er mer enn halvert i år – i begynnelsen av januar bodde det 13.500 personer på norske mottak. Ved utgangen av forrige uke var tallet redusert til 5.900. Rundt en tredel i av beboerne er under 18 år.

Omkring 1.500 av beboerne har fått endelig avslag og har plikt til å forlate Norge, mens 2.600 personer ventet på svar på asylsøknaden eller på svar på klage etter avslag. Resten ventet på bosetting i en kommune.

Så i år har 3.236 personer søkt asyl i Norge, viser tall UDI la fram ved utgangen av oktober. Den siste tiden har det kommet vel 30 nye asylsøkere til Norge ukentlig.

Les også: Politi avviser voldsbruk mot flyktninger i australsk leir på Papua Ny-Guinea

Personvernpolicy