Nytt redningshelikopter har veltet

I juni var et av redningshelikoptrene av typen AW101 på besøk på Sola (bildet). For en snau uke siden ankom det første helikopteret Norge for et lengre testopphold, men fredag veltet det utenfor hangaren. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
I juni var et av redningshelikoptrene av typen AW101 på besøk på Sola (bildet). For en snau uke siden ankom det første helikopteret Norge for et lengre testopphold, men fredag veltet det utenfor hangaren. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det første redningshelikopteret av den nye typen, som ankom Sola tidligere denne uka, har veltet utenfor hangaren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Velten skjedde under vedlikehold, melder Stavanger Aftenblad.

– Vi fikk melding om velten like før klokka 15. Helikopteret står rett utenfor hangaren. Det skal ikke være personskader, sier pressevakt Kjetil Hagen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Helikopteret skal være skadd. Årsaken til velten er ikke klar.

Helikopteret ankom Sola på mandag. Der skal det testes før det settes i drift neste år.

Allerede i juni landet et nytt AgustaWestland AW101 på flyplassen utenfor Stavanger, men den gangen var det kun for å vise det fram under Sola Airshow. Når helikopteret nå har ankommet, blir oppholdet mer langvarig. Nå skal det gjennom et omfattende testprogram, før det etter planen settes inn i normal drift i 2018.

Noen dager før jul, 20. desember, kommer etter planen både justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til Sola for å delta på en offisiell markering der helikopteret skal vises fram. Innen det skal også helikopter nummer to være på plass.

Kontrakten om kjøp av 16 nye helikoptre ble inngått i 2013, og de skal fases inn i perioden 2018 til 2020. Sola er først ute og deretter følger Ørland (2018), Banak (2019), Bodø (2019), Rygge (2020) og Florø (2020).