Sp: – Helt uholdbart at ulvejakta blir stanset

Senterpartiet reagerer sterkt på at Oslo tingrett har besluttet midlertidig stans av ulvejakta i Oslo, Østfold, Hedmark og Akershus.
Senterpartiet reagerer sterkt på at Oslo tingrett har besluttet midlertidig stans av ulvejakta i Oslo, Østfold, Hedmark og Akershus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sp reagerer sterkt på domsavgjørelsen om midlertidig stans i ulvejakta og mener konsekvensene kan bli alvorlige. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– At ulvejakta utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark nå stanses midlertidig er svært uheldig og kommer til å få alvorlige konsekvenser både for beitedyr, matproduksjon og befolkning i de berørte områdene, sier Ole André Myhrvold, som sitter i Stortingets energi- og miljøkomité for Senterpartiet (Sp).

– En slik avgjørelse kan spolere en helt nødvendig ulvejakt som må foregå i vinter når vi har sporsnø, og som vi trenger for å få regulert ulvebestanden i Norge, sier Myhrvold.

Bakgrunn: Ulvejakta stanses midlertidig

Ulvejakta utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark stanses midlertidig etter at miljøorganisasjonen WWF tirsdag fikk medhold i Oslo tingrett. WWF har saksøkt staten og bedt om at domstolene skal gjennomgå hele den norske ulveforvaltningen.

– Storting og regjering klargjorde så sent som for et halvt år siden ulveforvaltningen i relasjon til naturmangfoldloven og Bern-konvensjonen. Det ble også gjort nødvendige endringer i lov og forskrift. Jeg opplever WWFs krav som et forsøk på rettslig omkamp mot Stortinget, sier Myhrvold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De regionale rovviltnemndene har vedtatt en samlet kvote på 50 ulver foran høstens lisensfelling. Vedtaket utenfor ulvesonen på uttak av 12 dyr er stadfestet av Klima- og miljødepartementet.

– Senterpartiet forventer nå at staten agerer umiddelbart ved både å gjennomgå saksbehandlingen om lisensjakt på ulv på nytt og ved en eventuell anke til lagmannsretten. Vi har ikke en time å miste i denne saken, sier Myhrvold.

Reaksjon: Småbrukerlaget om ulvejaktstans: – Det kan ikke være sant!