Kvinne i 80-årene funnet drept - person pågrepet

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 80-årene ble mandag ettermiddag funnet drept i sin bolig i Lenvik kommune i Troms. Politiet har pågrepet den antatte gjerningspersonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Personen er nå siktet for drap, skriver Finnsnes lensmannsdistrikt i en pressemelding.

– Politiet rykket mandag formiddag ut til en adresse i Lenvik kommune etter melding om en person som truet med kniv. Da politiet ankom adressen, hadde personen forlatt stedet, og det ble iverksatt søk etter vedkommende, opplyser Finnsnes lensmannskontor.

Politiet fant senere den drepte kvinnen på en annen adresse i samme område - hjemme hos kvinnen - og der fant politiet også personen de lette etter.

Funn på stedet gjør at politiet etterforsker saken som drap, og funnet knytter også den antatte gjerningspersonen til drapet.

Taus om alder og kjønn

Regionlensmann Arnold Nilsen i Finnsnes lensmannsdistrikt er foreløpig tilbakeholden med opplysninger om saken.

– Vi er i en tidlig fase i etterforskningen, sier han til NTB, og viser til at politiet vil holde pressekonferanse om saken tirsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han vil ikke si noe om alder eller kjønn på den pågrepne personen. Vedkommende har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

– Vi jobber med dette, sier Nilsen.

Kriseteamet varslet

Kommunalsjef i Lenvik kommune, Bente J. Karlsen, sier de er orientert om den alvorlige og tragiske hendelsen.

– Kommunens kriseledelse er informert og det psykososiale kriseteamet er aktivert. Kommunens oppgave er nå å sørge for ivaretakelse av de berørte, sier hun til NRK.

Ordfører Geir Inge Sivertsen sier kommunen ble informert om det som har skjedde av politiet mandag ettermiddag. Han sier det er viktig å ta vare på alle parter etter denne hendelsen.

Så langt er det ikke kjent om de to hadde en relasjon til hverandre.