Meny

Lange køer for å ta buss for tog på Østlandet

Mandag er den første pendlerdagen hvor togtunnelen mellom Drammen og Asker er stengt for vedlikehold i to uker. Alle reisende må ta buss på strekningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen togpassasjerer måtte fraktes med busser mellom Drammen og Asker da arbeidet med å utbedre Lieråstunnelen startet mandag.

NSB og Flytoget hadde mandag morgen satt opp 300 busser til å håndtere de mange pendlerne som ellers kommer med tog inn mot hovedstaden. Bane Nors første del av den planlagte utbedringen av tunnelen skal vare fram til 4. desember.

Daglig reiser 10.000 pendlere med tog inn og ut av Oslo over Drammen. Arbeidet med å informere de reisende startet allerede for flere uker siden. Rushtrafikken på E18 viste seg også å være litt tettere enn forventet, noe som også bussene ble rammet av.

– I det store og det hele gikk det greit, men vi så det tok litt lengre tid å komme seg ut i trafikken på E18. Også våre busser ble rammet av rushtrafikken, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB.

Tross manges frykt gikk tilsynelatende avviklingen av trafikken relativt smertefritt. NSB fikk en del kritikk på sosiale medier for dårlig kommunikasjon, men det var også dem som var veldig fornøyde.

– Godt jobbet! Nesten så jeg vurderer å ta buss i stedet for tog i fremtiden. Fortsett sånn fram til 4. desember, skrev en fornøyd reisende på Facebook-sidene til NSB.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært