Meny

Politiet angrepet av steinkastende ungdommer

John Roger Lund sier det er store utfordringer med voldelige ungdommer i flere bydeler i Oslo øst. Minst tre ganger har steinkastende ungdommer angrepet politiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved minst tre anledninger har ungdommer i Oslo øst gått til angrep og kastet stein mot politiet. Voldelige barn og ungdommer er blitt en stor utfordring.

To av angrepene skjedde i bydelen Søndre Nordstrand. Den ene gangen kastet ungdommer stein mot en politibil, mens en uniformert betjent ble angrepet ved en annen anledning, skriver Dagbladet. Flere steiner var nær ved å treffe betjenten i hodet.

– Heldigvis ble ingen fysisk skadd. Vi ser meget alvorlig på disse angrepene. Det er bare flaks at ingen ble alvorlig skadd, eller at liv gikk tapt. Foreløpig har vi ikke identifisert de som kastet stein. Men vi vet hvilket miljø de tilhører, sier John Roger Lund, som er sjef for politiet i Oslo øst.

Store utfordringer

Den tredje episoden avisen kjenner til, fant sted i Groruddalen, der en politikvinne og hennes mann ble utsatt for steinkasting. Det skjedde da kvinnen prøvde å tilkalle kolleger for å varsle dem om at noe var på gang med en stor ansamling ungdommer ved en hytte i skogen.

Lund vedgår overfor avisen at politiet har store utfordringer i fire av de sju bydelene han har ansvar for.

– Men det er ikke slik at politiet vegrer seg for å gå inn i enkelte områder. Vi har god oversikt og kunnskap om disse kriminelle miljøene. Men det er korrekt at vi også er opptatt av våre mannskapers sikkerhet, sier han.

– Bekymret

Stortingsrepsentant for Frp og medlem av justiskomiteen, Himanshu Gulati, sier han er bekymret over utviklingen.

– Dette kan bli mye vanligere i Oslo øst med mindre vi tar noen grep, sier han.

– Når man har ungdommer som velger å kaste stein og angripe politiet bare fordi de oppholder seg i deres nabolag, så er dette en form for alvorlig pøbelvirksomhet og gjengtendenser som må slås hardt ned på, sier Frp-representanten.

Gulati mener at en liberal innvandringspolitikk vil gjøre problemene verre.

– Det er et ubestridelig faktum at flere av bydelene på Oslo øst er sterkt belastet som følge av høy innvandrerandel og store sosiale problemer, sier Frp-representanten.

Populært