Meny

Tidligere TV 2-sjef går hardt ut mot kritikk av TV 2-ledelsen

Tidligere TV 2-sjef Alf Hildrum, her på den røde løperen i forbindelse med TV 2s 25-års jubileum tidligere i år, går sterkt til rette mot kritikken fra tidligere kommunikasjonssjef Rune Indrøy. Hildrum gikk av som TV 2-sjef i 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere TV 2-sjef Alf Hildrum reagerer kraftig mot kritikken fra tidligere kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy mot kanalens behandling av trakasseringssaker.

I en epost til NTB peker Hildrum på at Indrøy i flere intervjuer har kritisert ledelsen i TV 2 for flere omstendigheter rundt de aktuelle sakene om trakassering og utilbørlig oppførsel i TV 2.

«Alle disse sakene var behandlet og løst i min tid som sjef eller tidligere. Nåværende ledelse har derfor ikke noe ansvar for det», heter det i eposten.

Hildrum har fått flere henvendelser fra mediene om saken, men har ment at det er TV 2 selv som har best oversikt til å kommentere påstandene.

«Alt er dokumentert og hukommelse alene er en skummel kilde. Det mener jeg fortsatt», skriver Hildrum, som reagerer på Indrøys kritikk.

Les også: Filmregissør vil navngi mistenkte for trakassering og overgrep

– Komplisert

«Også derfor mener jeg det er utidig og uriktig av Rune Indrøy å gå ut slik han her gjør. Som mangeårig betrodd direktør og medlem av ledergruppen vet Rune at saker ofte er mer kompliserte enn det ledelsen kan informere om. Og også i personalsaker har ledelsen taushetsplikt», skriver han.

Hildrum mener det er «umulig for oss som har sluttet for flere år siden å kjenne alle forhold som ledelsen må vurdere i en nedbemanningsprosess. Men det finnes ingen indikasjon på at det nevnte varslet og omstendighetene rundt det har hatt betydning», skriver den tidligere TV 2-sjefen.

Roser Sandnes

Han mener derfor Rune Indrøys uttalelser først og fremst tjener til å stille «våre etterfølgere og TV 2 i et dårlig lys, og det selv om disse ikke har hatt noe med sakene som er blitt omtalt de siste dagene».

Les også: TV 2-redaktør Hagen får fortsette

Hildrum roser sin etterfølger Olav T. Sandnes for å ha tatt fatt i organisasjonen for bedre å kunne forhindre gjentakelser av sextrakassering og annen utilbørlig oppførsel som den tidligere ledelsen måtte håndtere.

«Det er et arbeid jeg sterkt støtter og som fortjener ros, ikke kritikk», avslutter Hildrum.

Populært