Aktor ber om fire måneders fengsel etter jaktulykke i Troms

41-åringen som er tiltalt for å ha drept en 26 år gammel jaktkamerat i Balsfjord i Troms må dømmes til fire måneders fengsel, krever aktor i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder NRK. Saken mot 41-åringen startet i Nord-Troms tingrett mandag. Jegeren er tiltalt for uaktsomt drap etter jaktulykken inne på et avfallsområde på Stormoen i Balsfjord i Troms. 28. februar i år.

41-åringen forklarte i retten at han var sikker på at han skjøt en rev. Mads Håvard Larsen (26) døde umiddelbart av massive hjerneskader da han ble truffet av skuddet.

Les også: Advokat: 41-åring siktet for jaktdrap brukte varmesøkende sikte

I sin prosedyre la den tiltaltes forsvarer Trygve Staff ned påstand om full frifinnelse av den tiltalte 41-åringen.

– Den meget uheldige skytteren var fullstendig sikker på at det var en rev han skjøt på. Forut for skuddet var det en serie meget uheldige omstendigheter som ledet til den misforståelsen, sier forsvareren.

Aktor legger imidlertid vekt på at jakten foregikk på et industriområde, noe som krever høy aktsomhet. I tillegg til fengselsstraffen ba han om at den tiltalte må fradømmes retten til å gå på jakt i fem år.

Les også: Jaktulykken i Troms: – De var ikke en del av et jaktlag

Bistandsadvokat Erik Ringberg sa i retten at den avdødes familie er skuffet over at tiltalte ikke erkjenner straffskyld.

– At tiltalte først erkjente straffskyld og tok på seg ansvaret for Larsens død, betydde mye for avdødes foreldre og samboer. At han i mai gikk tilbake på dette og påsto seg ikke straffskyldig, har ført til ytterligere fortvilelse for familien, sa Ringberg i sin prosedyre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden