Meny

Caprino tapte Il Tempo Gigante-striden

Saken handler om en filmprodusents opphavsrettigheter til de åndsverk filmen bygger på, og særlig avgrensningen av vernet for bearbeiding av et originalverk. I dette tilfellet spørsmålet om Hunderfossen Familiepark AS? berg-og-dal-bane «Il Tempo Extra Gigante», som Aukruststiftelsen har gitt lisens til krenker eventuelle opphavsrettigheter som Caprino Filmcenter AS har til filmbilen «Il Tempo Gigante» slik den er gjengitt i filmverket «Flåklypa Grand Prix» fra 1975. Her sitter Lars Espen Aukrust (tv) fra Aukruststiftelsen og representanter fra Hunderfossen Familepark AS. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aukruststiftelsen og Hunderfossen familiepark vant ankesaken i Høyesterett mot Caprino filmsenter.

Striden dreide seg om hvem som hadde opphavsretten til bilen Il Tempo Gigante etter at animatøren og filmskaperen Ivo Caprino i 1968 innledet et samarbeid med forfatteren, humoristen og tegneren Kjell Aukrust.

Høyesterett opphevet onsdag dommen fra lagmannsretten, noe som betyr at Aukruststiftelsen, og ikke Caprino Filmcenter AS, har opphavsretten på Il Tempo Gigante.

Les også: Il Tempo Gigante-striden behandles i Høyesterett

Ifølge dommen fra Høyesterett må Caprino Filmcenter også betale 1,1 millioner kroner i sakskostnader.

I lagmannsretten vant Caprino Filmcenter AS fram med sin påstand om opphavsrettskrenkelse. Høyesterett opphevet lagmannsrettens dom på grunn av «feil rettsanvendelse».

Striden har pågått siden 2014, da Hunderfossen familiepark bygde berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante.

Les også: Caprino Filmcenter vant i lagmannsretten

Populært