Første mulige ulvehybrid skutt i Sverige

Sverige har oppdaget hybrider mellom ulv og hund for første gang i år. Et hybridulv skal nå være skutt. Dette gjøres for å beskytte den svenske ulvestammen. Her er en norsk ulv fra Langedrag. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sverige har oppdaget hybrider mellom ulv og hund for første gang i år. Et hybridulv skal nå være skutt. Dette gjøres for å beskytte den svenske ulvestammen. Her er en norsk ulv fra Langedrag. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første blandingsdyret mellom hund og ulv skal være skutt under jakt i Södermalm i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble det første dyret skutt i jakten som omfatter både ulv og ulvehybrider i Södermanland i Sverige, skriver Nationen , som siterer avisa Svensk Jakt.

Länsstyrelsen i Södermanlands län melder at det er snakk om en hann som har fargene til en ordinær ulv.

Dyret er blitt overlevert til Sveriges veterinærmedisinske institutt i Uppsala. Der skal alder og avstamning for dyret analyseres.

I år er første gang myndighetene bekrefter forekomst av hybrider mellom ulv og hund i Sverige. I Norge ble det dokumentert en hybrid i Østfold i 1999.

I slutten av oktober bestemte länssmyndighetene at alle ulver, hybrid eller ei, i området Bie nord for Katrineholm, skulle skytes for å forhindre at den svenske ulvestammen ble truet gjennom innblanding av hund. Genetisk står hund og ulv så nær hverandre at avkommet av en krysning blir funksjonsdyktig og fruktbart.