Nå kommer uværet

<p>Ved Stad ytterst i Sogn og Fjordane kan det bli full storm med vindkast opp i 30 meter i sekundet. Dette bildet er fra Atlanterhavsveien da stormen «Berit» slo til langs norskekysten i november 2011.</p>
Ved Stad ytterst i Sogn og Fjordane kan det bli full storm med vindkast opp i 30 meter i sekundet. Dette bildet er fra Atlanterhavsveien da stormen «Berit» slo til langs norskekysten i november 2011. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Et kraftig lavtrykk fra vest vil gi mye nedbør. På fjellovergangene i Sør-Norge kan det bli stengte veier. På kysten kan det blåse full storm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinden vil øke på før nedbøren treffer Vestlandskysten. Her blir det sørlig stiv og sterk kuling natt til torsdag.

– Dette er et stormsenter som kommer fra vest i Norskehavet. Vi får vindøkning natt til torsdag som kan by på mye vind langs Vestlandet. Det kan være lurt å sikre løse gjenstander, advarer statsmeteorolog, Kristin Sete, ifølge NRK.

Full storm

Onsdag får Trøndelag og Vestlandet bygevær. Det er meldt regn og hagl langs kysten, mens nedbøren vil komme som snø i fjellet og innlandet.

Ved Stad kan det bli full storm med vindkast opp i 30 meter i sekundet. Rogaland og Møre og Romsdal vil få stiv til sterk kuling.

Torsdag og fredag er det ventet mye regn. På Vestlandet er det ventet 50 millimeter nedbør i løpet av noen timer torsdag ettermiddag og kveld.

Kraftig lavtrykk

– Et kraftig lavtrykk ved Island sender et nedbørområde inn fra vest. Folk må være forberedt på snø også i lavlandet, og selv der nedbøren faller som regn kan det fryse på bakken mange steder, sier Storm-meteorolog Mariann Aabrekk til TV 2.

Uværet på Vestlandet og i Trøndelag vil fortsette fredag.

I nord og på Sør- og Østlandet vil det bli noe nedbør fredag, Men ellers fint vær.

Nattefrost, sludd og regn

Snøen på Østlandet vil nok ikke bli liggende lenge. Onsdag er det meldt flere plussgrader.

Meteorolog Rafael Escobar Løvdal sier til NTB at været tirsdag morgen igjen kan skape problemer natt til onsdag, spesielt i Østfold.

– Prognosene viser at snøen etter hvert går over til sludd og regn mange steder. Men vi kan ha utfordringer i bakkant av snøværet med nattefrost tirsdag kveld, hvor våt veibane kan fryse til. Vi kan oppleve store forskjeller, sier Løvdal.

Glatte veier

Tirsdag har vinterens første snøfall kommet flere steder i landet. Glatte veier skaper problemer.

Politiet flere steder i landet meldte tirsdag morgen om mindre uhell som følge av glatt føre.

– Glatte veier. Flere meldinger til politiet om biler som sklir av veien spesielt i Asker og Bærum. Ikke meldt om personskader så langt, skrev Oslo-politiet på Twitter tirsdag ettermiddag.

Se hvordan været blir der du er fremover

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden