60 avhørt om drapet på Birgitte Tengs

Konfirmasjonsbilde av Birgitte Tengs som ble drept i 1995. Politiet har så langt avhørt 60 nye vitner og flere mulige gjerningsmenn i kikkerten i den nye etterforskningen. F
Konfirmasjonsbilde av Birgitte Tengs som ble drept i 1995. Politiet har så langt avhørt 60 nye vitner og flere mulige gjerningsmenn i kikkerten i den nye etterforskningen. F Foto: Våge Studio / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet etterforsker flere personer de mener kan ha begått drapet på Birgitte Tengs i 1995.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskningen av den 22 år gamle drapssaken ble den aller første som cold case-gruppa i Kripos tok tak i januar 2016. Siden før sommeren i år har flere mulige gjerningspersoner blitt etterforsket, skriver VG. Disse er kommet i søkelyset som følge av konkrete tips eller observasjoner eller at de er av spesiell interesse på grunn av straffehistorikk eller andre forhold.

– Det er gjort et betydelig antall undersøkelser opp mot et betydelig antall personer, sier politiadvokat Lars Ole Berge i Sørvest politidistrikt til VG.

Det er flere helt nye personer som er utpekt, men også flere som tidligere har vært inne i saken.

Birgitte Tengs (17) ble funnet drept på hjemstedet Karmøy 6. mai 1995. Hennes egen fetter ble først dømt for drapet, men siden frikjent i 1998. Det sivile kravet om at han måtte betale erstatning til den dreptes foreldre, ble imidlertid stående.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt er over 60 personer avhørt som vitner i den nye etterforskningen. Politiet har også fått svar på flere av DNA-prøvene som har vært til undersøkelse hos Folkehelseinstituttet, men vil foreløpig ikke kommentere resultatet av disse prøvene.

– Hovedkomponenten i den vurderingen er at vi ønsker å beskytte etterforskningen, og at vi ikke finner det riktig å kommentere dette nærmere nå, sier Berge.