Meny

Snøvær flere steder i Sør-Norge

Statens Vegvesen advarer mot underkjølt regn og dermed glatte veier på Østlandet tirsdag. Piggdekk på bilen kan være godt å ha på slikt føre. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere steder i Sør-Norge har fått vinterens første snøfall. Glatte veier skaper problemer.

Tirsdag morgen melder politiet flere steder i landet om mindre uhell som følge av glatt føre, men det har så langt ikke skjedd noen alvorlige ulykker.

I Porsgrunn kjørte en bil ut i elven, men det er usikkert om dette skyldtes snøværet. De to som satt i bilen kom seg på land, ifølge politiet.

De første snøbygene rammet Vestlandet natt til tirsdag, men siden har deler av Sørlandet og store deler av Østlandet – inkludert Oslo – også fått snø.

Opp mot 20 centimeter

Ifølge meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt er det foreløpig snakk om små snømengder i lavlandet. I fjellet er mengdene noe større.

– I Sirdal i Vest-Agder har det falt 11 centimeter nysnø. Oppe i fjellet ved Haukeliseter har det falt 20 centimeter. Geilo har fått 7 centimeter, sier Hansen.

På forhånd har Meteorologisk institutt sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold på grunn av snø i Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud tirsdag formiddag.

Redusert framkommelighet

Langs kysten på Vestlandet og Sørlandet kommer nedbøren etter hvert først og fremst som regn, og det er ventet at snøen som falt her natt til tirsdag, raskt vil smelte. I morgentimene rakk den imidlertid å skape problemer flere steder.

På E39 ved Helleland utenfor Egersund i Rogaland skapte det overraskende snøfallet et par uhell i morgentimene.

Vegtrafikksentralen meldte like før klokken 5 om redusert framkommelighet på grunn av et trafikkuhell på E39 i Lund kommune. Ifølge Sørvest politidistrikt har et vogntog kjørt ut av veien. En lyktestolpe er påkjørt, og det lekker drivstoff fra en trekkvogn.

– Snøen kommer som julekvelden på kjerringa, opplyser Henning Andersen i Sørvest politidistrikt til NTB.

– Det er snødekt og glatt vei. Dårlig sikt. Det medfører problemer spesielt for tungtransport.

– Varsku

Vest politidistrikt melder også om lav snøgrense og snøføre på veiene.

– Det er et varsku til folk som skal ut og kjøre. Det kan være glatt, og det er store lokale variasjoner, sier operasjonsleder Eivind Hellesund.

Også Troms politidistrikt melder om glatte veier. «Underkjølt regn i Harstad. Svært glatt. Ta deg god tid til jobb. Ha en trygg og fin dag!», står det i twittermeldingen.

DIREKTE: Se snøen lave ned i Zoooms fuglerestaurant på Nesodden her:

Populært