Ukjent person har skutt inne på politistasjonen

<p>En ukjent ansatt har avfyrt et vådeskudd inne på Kristiansund politistasjon. – Vi har ikke fått klarhet i hendelsen, sier politistasjonsjef Bjørn Fiske. Arkivfoto: Rune Petter Ness/ NTB scanpix</p>
En ukjent ansatt har avfyrt et vådeskudd inne på Kristiansund politistasjon. – Vi har ikke fått klarhet i hendelsen, sier politistasjonsjef Bjørn Fiske. Arkivfoto: Rune Petter Ness/ NTB scanpix

Politiet i Kristiansund vet ikke hvem som har avfyrt et ukontrollert skudd inne på stasjonens våpenrom. – Vi har ikke funnet noe svar. Beklageligvis, sier sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den ansvarlige for våpenforvaltningen ved politistasjonen i Kristiansund ryddet 22. mars, oppdaget han merker fra et prosjektil i dørkarmen.

Dette ble samme kveld rapportert inn til Politidirektoratet (POD). Ingen hadde da rapportert om at skudd var avfyrt inne på ammunisjonsrommet til stasjonsjefen, Bjørn Fiske.

– Det ble oppdaget noe som kunne være anslag fra et prosjektil i dørkarmen, sier Fiske til ABC Nyheter.

– Dette er meget uheldig, fastslår stasjonssjefen.

– Ikke fått klarhet

Fiske har fått en kriminaltekniker til å undersøke dørkarmen som man mistenker kan være truffet av et 9 mm-skudd fra en pistol. Han sier at man har kontroll på ammunisjonsbruken, men at det ikke er mulig å finne den skyldige ved å undersøke bruken av dette.

Undersøkelser hos de ansatte har heller ikke ført fram.

– Det er også vanskelig å si om anslaget er gammelt eller nytt, så det er vanskelig å anslå tidspunkt for når det kan ha skjedd, sier han.

– Vi har undersøkt hos våre ansatte, men ikke fått noen svar som gir oss klarhet i hendelsen. Beklageligvis.

At episoden kan være flere måneder gammel, åpner også for muligheten at den ansvarlige har sluttet, påpeker Fiske.

Endret rutiner

Politiet i Kristiansund har også vært i kontakt med Kripos for å høre om det er mulig å fastslo når skuddet kunne være avfyrt. Uten hell.

– Det er med andre ord vanskelig å si om det er gammelt eller nytt.

Ammunisjonsrommet på stasjonen har betongvegger. Det har derfor ikke vært noen fare for at personer utenfor rommet kunne bli skadd.

I etter tid har man endret rutiner ved politistasjonen.

– Nå skal blant annet ikke trekkøvelser lengre kunne gjøres innendørs, sier Fiske.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden