Meny

Administrasjonsdirektør Bjørnar Gundersen blir fungerende SSB-direktør

Bjørnar Gundersen (bildet) skal fungere som administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå inntil videre. Foto: Ssb / NTB scanpix
Bjørnar Gundersen skal fungere som administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå inntil videre.

Han er i dag administrasjonsdirektør i SSB.

– Styret i SSB er opptatt av å skape ro rundt organisasjonen slik at SSB kan fortsette å levere godt på samfunnsoppdraget. Jeg er veldig glad for at Bjørnar Gundersen vil påta seg denne oppgaven, sier styreleder Morten Reymert i Statistisk sentralbyrå.

Christine Meyer gikk av som direktør natt til mandag. I forkant av dette hadde finansminister Siv Jensen (Frp) sagt at hun ikke lenger hadde tillit til Meyer.

Gundersen skal fungere inntil Finansdepartementet har konstituert en midlertidig administrerende direktør.

Les også:   Departementet avviser Meyers versjon av telefonprat

Parat-tillitsvalgte i SSB støtter lederutnevnelsen av Bjørnar Gundersen, skriver fagforbundet i en uttalelse mandag ettermiddag.

– Omstillingsprosessen i SSB har lenge skapt bekymring og vært en belastning for ansatte, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud, som håper en ny leder nå i større grad vil lytte til de ansatte slik at prosessene kommer på rett spor.

Les også:   Siv Jensen må svare Stortinget om SSB-håndtering

Skjæggerud omtaler endringsprosessen under Meyers ledelse som dårlig ressursbruk og som har skapt unødvendig usikkerhet blant de ansatte.

Gundersen sier hans oppgave nå blir å skape ro internt i SSB.

– SSB er nå i en meget spesiell situasjon. Min jobb nå er å bidra til å skape ro i organisasjonen og at vi jobber godt internt med produksjon av statistikk og forskning, sier han.

Les også:  SSB-veteran tror ikke på konspirasjonsteorier om omorganiseringen

Populært