Vannskader for 1,7 milliarder så langt i år

I oktober gikk Topdalselva over sine bredder, og vannet sto høyt ved Drangsholt mellom Kristiansand og Birkeland, men rørbrudd inne i boliger og hytter utgjør flertallet av vannskadene.
I oktober gikk Topdalselva over sine bredder, og vannet sto høyt ved Drangsholt mellom Kristiansand og Birkeland, men rørbrudd inne i boliger og hytter utgjør flertallet av vannskadene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Hvert niende minutt oppstår det en vannskade i en bolig eller hytte her i landet. Så langt i år har forsikringsselskapene betalt ut 1,7 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På samme tidspunkt i fjor passerte forsikringsselskapene to milliarder kroner i vannskadeutbetalinger. Hittil i år er det meldt inn rundt 43.000 vannskader, det er også en nedgang fra over 50.000 hendelser på samme tid i fjor.

– Tallet på vannskader har økt kraftig de siste tiårene, selv om erstatningene har gått noe ned akkurat det siste året, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Vannskader er dermed den vanligste skadetypen i norske hjem. Hovedsynderen er lekkasje fra vannrør, med nedbør og flomvann som trenger inn utenfra på en solid andreplass.

– Det er større sannsynlighet for å få en vannskade enn både innbrudd og brann til sammen. Det avdekkes en vannskade i leiligheter, hus og hytter hvert niende minutt, sier Neverdal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden