Felles ankesak for Jensen og Cappelen

Gjermund Cappelen ble i Oslo tingrett dømt til 15 års fengsel. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Gjermund Cappelen ble i Oslo tingrett dømt til 15 års fengsel. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ankesaken mot ekspolitimannen Eirik Jensen og storsmugleren Gjermund Cappelen skal behandles under ett i lagmannsretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ankesakene er besluttet forent til felles behandling, opplyser Borgarting lagmannsrett.

Den formelle beslutningen om å fremme ankesakene ble truffet mandag. Prosessen med å beramme saken starter umiddelbart, men det er foreløpig uklart om den vil gå høsten 2018 eller våren 2019. Påtalemyndigheten har bedt om 20 uker til rettssaken.

Tidspunktet vil være avgjørende for sammensetningen av lagmannsretten. Blir det høsten 2018, vil det være en tradisjonell jury som skal avgjøre saken mot de to, men om saken blir berammet til våren 2019, vil den nye meddomsrettsordningen ha trådt i kraft, med to fagdommere og fem lekdommere.

Grunnen er at selv om juryordningen oppheves fra og med 1. januar og erstattes med en meddomsrett, skal saker som blir berammet i år, fortsatt behandles etter den gamle ordningen. Den opphører imidlertid helt i 2019. Endringen gjelder de alvorligste straffesakene.

Eirik Jensen og Gjermund Cappelen ble begge funnet skyldige i grov korrupsjon og smugling av store mengder hasj i Oslo tingrett og dømt til henholdsvis 21 og 15 års fengsel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden