Meny

Politiet ønsker tips om savnet mann og båt

Skøyta Fram har vært savnet i litt over en uke, og dette er det siste bildet som er tatt av den, tatt 2. november i Byfjorden utenfor Askøy. Foto: Trond Asperheim / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ønsker tips etter at en fiskeskøyte med én mann om bord har vært savnet siden 2. november. Skøyta var på vei fra Kalvåg til Leirvik.

58 år gamle Tom Fagerland dro ut med den eldre fiskeskøyta Fram fra Kalvåg utenfor Florø i nitiden på morgenen 2. november.

Den siste observasjonen av skøyta ble gjort rundt klokka 15 samme dag i Granesundet, mellom Prestøy og Atløy i Sogn og Fjordane. Siden har skøyta og Fagerland vært sporløst forsvunnet.

58-åringen skulle til Leirvik på Stord, og er ifølge politiet en erfaren sjømann.

Skuta er 33 fot lang (rundt ti meter) og har et trefarget, oljet skrog med hvitt styrehus. På midten av forsiden av styrehuset står navnet Fram. På skroget står det også et gammelt fiskerinummer, som er H-97-S.

Fagerland er 178 cm høy, med blå øyne og rødt hår. Han har flere tatoveringer på overkroppen, armene og hendene. Han var iført sixpence, flerfarget skjorte, mørk jakke og sort dongeribukse da han forlot Kalvåg.

Politiet ønsker tips i saken.

Populært