Fire dømt for underslag fra Forsvaret

Sør-Østerdal tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sør-Østerdal tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fire personer, tre av dem ansatt i Forsvaret, er dømt for å ha underslått over 200.000 kroner ved å bruke Forsvarets bensinkort til private kjøretøyer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Underslagene pågikk i en periode på fire år i Rena leir, fra 2013 til januar 2017, ifølge NRK . Det var Østlendingen som først omtalte saken.

En av de dømte hadde ansvaret for å kontrollere kortene i den aktuelle avdelingen, som er grunnen til at det tok flere år før dette ble oppdaget.

En offiser i 40-årene ble i Sør-Østerdal tingrett ble dømt til 75 dagers fengsel for grovt underslag på 124.000 kroner. Han må også betale tilbake dette beløpet. En mann i 30-årene og en kvinne i 40-årene, begge ansatt i Forsvaret, er dømt til betinget fengsel i 30 dager, samt å betale tilbake underslagene på henholdsvis 35.700 og 32.300 kroner. De tre mistet alle jobbene sine.

En kvinne i 40-årene er dømt til fengsel i 21 dager, og må betale tilbake 23.600 kroner. Hun jobber ikke i Forsvaret, men har en familiær tilknytning til en av de andre dømte.

Pressetalsmann for Hæren, oberstløytnant Ole Johan Skogmo, sier at de ser alvorlig på saken.

– Dette er et grovt tillitsbrudd fra tre av våre ansatte som også involverer en fjerde person. Også dommene og konsekvensene for de involverte viser hvor alvorlig dette er, sier han til NRK.

Skogmo opplyser har Forsvaret gjort grep for å gjøre det ytterligere vanskeligere å gjøre noe tilsvarende fremover.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden