Meny

Eldre fiskeskøyte savnet i over én uke

Skøyta Fram har vært savnet i litt over en uke, og dette er det siste bildet som er tatt av den, tatt 2. november i Byfjorden utenfor Askøy. Foto: Trond Asperheim / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skøyta Fram har ikke gitt lyd fra seg siden 2. november. Skøyta var på vei fra Kalvåg til Leirvik på Stord med én mann om bord, men er sporløst forsvunnet.

– Vi har hatt en aksjon gående noen dager nå, men har ikke funnet den eller fått noen observasjoner siden torsdag 2. november, sier redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Fram er en eldre fiskeskøyte som ikke lenger er i bruk i fiske, men som ble kjøpt tidligere i måneden og ble hentet av kjøperen i Kalvåg nord for Florø. Kjøperen, en erfaren sjømann på 58 år, skulle ta den til sin nye hjemmehavn i Leirvik på Stord. Han dro fra Kalvåg i nitiden på morgenen 2. november.

– Ifølge selgeren var skuta i god stand og skulle klare en slik tur uten problemer. Vi er usikker på om det er VHF om bord, men mobilen til skipperen har ikke vært aktiv siden 2. november, da også siste observasjon av skuta ble gjort, sier Namork.

Observasjonen ble gjort i Byfjorden ved Askøy utenfor Bergen samme dag. Både politiet og Hovedredningssentralen er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha gjort observasjoner av skøyta på strekningen fra Askvoll til Stord.

Skuta er 33 fot lang (rundt ti meter) og har et trefarget, oljet skrog med hvitt styrhus. På midten av forsiden av styrhuset står navnet Fram. På skroget står det også et gammelt fiskerinummer, som er H-97-S.

Populært