46-åring fra Flisa funnet skyldig i å ha drept kona

Kvinnen ble funnet død i en leilighet på Flisa i Hedmark. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kvinnen ble funnet død i en leilighet på Flisa i Hedmark. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lagmannsretten har funnet en 46-åring fra Flisa i Hedmark skyldig i å ha drept sin kone i fjor. Tidligere har tingretten kommet til samme konklusjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er NRK som melder om avgjørelsen fra Eidsivating lagmannsrett. Straffeutmålingen kommer senere, men det er lagt ned påstand om 15 års forvaring. I tingretten ble mannen dømt til 14 års forvaring.

Lillian Iren Holøien (54) ble funnet død i en leilighet på Flisa i Hedmark 23. mars i fjor. Ektemannen har tilstått vold i forkant av dødsfallet. Spørsmålet om hvorvidt mannen var tilregnelig da drapet skjedde i har vært sentralt under rettssaken.

Mannen har schizofreni og har problemer med å huske detaljer fra drapet. Ifølge Glåmdalen forklarte han i retten at han hadde drukket mye, og at det toppet seg da kona stadig klaget på ham. Til slutt skal det ha bikket over for 46-åringen, og han både slo og sparket kona, noe som resulterte i at hun døde. Mannen hevder det aldri var meningen å drepe henne.

Aktor Thorbjørn Klundseter viste i retten til at to sakkyndige har kommet fram til at tiltalte var tilregnelig da drapet skjedde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden