Meny

SSB-styret advarte direktøren i forveien

SSB-sjef Christine Meyer skal fredag i sitt tredje møte denne uken med finansminister Siv Jensen (Frp) etter bråket som har blusset opp innad i statistikkbyrået. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Statistisk sentralbyrå advarte direktør Christine Meyer mot å gå for fort fram i omorganiseringen av byrået.

Torsdag meldte både Aftenposten og NRK at Meyer går av. Samtidig får VG opplyst at det ikke er inngått noen avtale om Meyers avgang.

Bråket i Statistisk sentralbyrå (SSB) har eskalert de siste dagene etter den interne omstruktureringen. VG viser til referater fra flere styremøter hvor styret advarer direktøren mot å handle for fort. I referatet fra 26. april heter det:

«Styret mener at forskning fortsatt bør være en del av SSBs virksomhet. Styret ber administrerende direktør ta hensyn til arbeidet i Statistikklovutvalget i den videre oppfølging av prinsippene og organiseringen».

Utvalget startet sitt arbeid i fjor høst og skal 15. desember levere en rapport om SSBs rolle framover. Ifølge NRK skal også ledelsen i Finansdepartementet ha advart Meyer mot å ta for omfattende grep før rapporten er lagt fram.

Samtidig har Meyer startet en omfattende omorganiseringsprosess der blant annet 25 forskere skal flyttes fra forskningsavdelingen til statistikkavdelingen.

I et styremøte 16. februar påpeker styret en «stor ekstern og intern uro knyttet til forskningsavdelingen og organisering av denne med følgende implikasjoner for statistikkavdelingene.»

Fredag skal Meyer i sitt tredje møte med finansminister Siv Jensen (Frp) om situasjonen i byrået.

Populært