SSB-styret advarte direktøren i forveien

<p>SSB-sjef Christine Meyer skal fredag i sitt tredje møte denne uken med finansminister Siv Jensen (Frp) etter bråket som har blusset opp innad i statistikkbyrået. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix</p>
SSB-sjef Christine Meyer skal fredag i sitt tredje møte denne uken med finansminister Siv Jensen (Frp) etter bråket som har blusset opp innad i statistikkbyrået. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Styret i Statistisk sentralbyrå advarte direktør Christine Meyer mot å gå for fort fram i omorganiseringen av byrået.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag meldte både Aftenposten og NRK at Meyer går av. Samtidig får VG opplyst at det ikke er inngått noen avtale om Meyers avgang.

Bråket i Statistisk sentralbyrå (SSB) har eskalert de siste dagene etter den interne omstruktureringen. VG viser til referater fra flere styremøter hvor styret advarer direktøren mot å handle for fort. I referatet fra 26. april heter det:

«Styret mener at forskning fortsatt bør være en del av SSBs virksomhet. Styret ber administrerende direktør ta hensyn til arbeidet i Statistikklovutvalget i den videre oppfølging av prinsippene og organiseringen».

Utvalget startet sitt arbeid i fjor høst og skal 15. desember levere en rapport om SSBs rolle framover. Ifølge NRK skal også ledelsen i Finansdepartementet ha advart Meyer mot å ta for omfattende grep før rapporten er lagt fram.

Samtidig har Meyer startet en omfattende omorganiseringsprosess der blant annet 25 forskere skal flyttes fra forskningsavdelingen til statistikkavdelingen.

I et styremøte 16. februar påpeker styret en «stor ekstern og intern uro knyttet til forskningsavdelingen og organisering av denne med følgende implikasjoner for statistikkavdelingene.»

Fredag skal Meyer i sitt tredje møte med finansminister Siv Jensen (Frp) om situasjonen i byrået.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden