Meny

Politiet etterlyser sykkelvitne etter skyting på Stortorget i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ønsker å komme i kontakt med en mann med hvit sykkel som var i området da en mann skjøt mot bygninger på Stortorget i Oslo sentrum søndag morgen.

Ifølge politiet hadde vitnet på seg mørk jakke med hette og en svart og rød ryggsekk. Han syklet Møllergata i retning Youngstorget og kom løpende tilbake med revolvermannen etter seg en gang mellom 8.45 og 9.00 søndag morgen.

–Vi ønsker å komme i kontakt med mannen som syklet, skriver politiet i en pressemelding onsdag.

Den 22 år gamle mistenkte gjerningsmannen ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene er i isolasjon. Han anket dette, men anken er torsdag foreløpig ikke behandlet av lagmannsretten.

– Vi begynner å få oversikt over hans bevegelser før skytingen, men er fortsatt interessert i å komme i kontakt med vitner til hendelsen. Vi jobber også med å finne ut hvordan han skaffet våpenet, sier politiadvokat Inga Porsmo.

Det var ved 9-tiden søndag formiddag at politiet fikk melding om skyting på Stortorget i Oslo sentrum. Gjerningsmannen løsnet flere skudd mot bygninger i området, med et enhåndsvåpen som ikke var grovkalibret.

Siktede har ifølge advokat Tor Even Gjendem forklart at han hadde ruset seg i flere dager forut for hendelsen, og at han derfor ikke kunne gjøre rede for hvordan han hadde fått tak i våpenet.

Populært