Politiet etterlyser sykkelvitne etter skyting på Stortorget i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ønsker å komme i kontakt med en mann med hvit sykkel som var i området da en mann skjøt mot bygninger på Stortorget i Oslo sentrum søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge politiet hadde vitnet på seg mørk jakke med hette og en svart og rød ryggsekk. Han syklet Møllergata i retning Youngstorget og kom løpende tilbake med revolvermannen etter seg en gang mellom 8.45 og 9.00 søndag morgen.

–Vi ønsker å komme i kontakt med mannen som syklet, skriver politiet i en pressemelding onsdag.

Den 22 år gamle mistenkte gjerningsmannen ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene er i isolasjon. Han anket dette, men anken er torsdag foreløpig ikke behandlet av lagmannsretten.

– Vi begynner å få oversikt over hans bevegelser før skytingen, men er fortsatt interessert i å komme i kontakt med vitner til hendelsen. Vi jobber også med å finne ut hvordan han skaffet våpenet, sier politiadvokat Inga Porsmo.

Det var ved 9-tiden søndag formiddag at politiet fikk melding om skyting på Stortorget i Oslo sentrum. Gjerningsmannen løsnet flere skudd mot bygninger i området, med et enhåndsvåpen som ikke var grovkalibret.

Siktede har ifølge advokat Tor Even Gjendem forklart at han hadde ruset seg i flere dager forut for hendelsen, og at han derfor ikke kunne gjøre rede for hvordan han hadde fått tak i våpenet.