Meny

Kommune bøtelagt for å dekke forurenset sjøbunn med forurenset steinmasse

Lasteskip ved konteinerhavnen i Moss i Østfold. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moss kommune er ilagt et forelegg på 400.000 kroner for å ha brukt steinmasser som inneholdt plastsøppel da de skulle dekke til forurenset havbunn med stein.

Moss havn fikk tillatelse til å fylle den forurensede sjøbunnen med inntil 800.000 kubikkmeter masse. Hittil er det fylt opp 32.000 kubikkmeter stein som stammer fra byggingen av Follotunnelen og Bækkelagstunnelen, melder NRK.

– Det fulgte med en del plastavfall i steinmassene, såkalt sprengningsplast. Dette har spredt seg i strandsonen og lagt seg på sjøbunnen. Det er ganske store mengder, sier politiadvokat Elisabeth Raastad i Østfold-politiet til NRK.

Moss kommune, ved Moss havn, har besluttet å vedta forelegget.

– Marin forsøpling og forurensning er et stort globalt problem som også treffer oss lokalt. Jeg beklager de negative miljøkonsekvensene som dumping av massene utenfor Moss havn har medført og vedtar politiets forelegg, sier ordfører Hanne Tollerud.

Kommunen opplyser at de har satt i gang umiddelbare oppryddingstiltak for å begrense skadevirkningene av plasten.

Populært