Meny

Varsler sterk storm på Vestlandet – orkan på kysten

Det er meldt full og sterk storm på natt til torsdag. Kanskje orkan ved . Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ventet full og sterk storm på #Vestlandet natt til torsdag. Kanskje orkan ved #Stad.

På Vestlandet kommer altså det dårlige været som ble meldt natt til torsdag til å fortsette fram mot helgen.

Vestlandet er dermed taperen i helgens værlotteri og må belage seg på mye regn og mye vind til helgen, mens vinnerne er Østlandet og deler av Nord-Norge.

Felles for hele landet er imidlertid at temperaturene fortsetter å synke.

– Har du ikke byttet dekk ennå, så bør du gjøre det nå, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til NTB.

Sjekk været der du bor

– En heller våt helg

– Det blir perioder med kuling og nedbør langs hele Vestlandet og opp til Nordland. De som befinner seg på Vestlandet får derfor en heller dårlig og våt helg med mye vind og bygevær, sier Gislefoss.

Særlig lørdagen vil bli våt, men det lysner litt søndag og vil ikke bli fullt så mye nedbør. Temperaturen på Vestlandet vil ligge på rundt 4–5 plussgrader på dagtid, og rundt null og på minussiden om natta. Enkelte steder kan også få minusgrader på dagtid.

For Østlandet og på Sørlandet ser det veldig lovende ut med mye finvær, og det kan bli en helg med mye sol. Men til gjengjeld vil det bli kaldere.

– Det blir nok kaldt på Østlandet. Ikke så veldig mange plussgrader på dagen, kanskje så vidt bare én, og minusgrader om natta, sier meteorologen.

– Sol, men kaldt

Også i Midt-Norge blir det relativt fint vær i helgen ettersom landsdelen ser ut til å unngå det meste av nedbøren. Det blir mye oppholdsvær og en del sol, men noe skyet i perioder. Temperaturen i Midt-Norge vil også ligge rundt null grader.

Deler av Nord-Norge slipper også ganske godt unna i helgen. Det starter riktignok med regn i Nordland tidlig lørdag, men resten av helgen ser det lovende ut med perioder med sol og fralandsvind.

– Det er mulig det blir kuling i utsatte fjordstrøk, konkluderer Gislefoss.

Populært