Meny

Hissig ørnemor slenger ungen ut av reiret

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om du lurer på hva som skal til for å få tenåringen til å flytte ut, har du kanskje svaret her.

Lenge var reiret i toppen av treet på Smøla et trygt og godt sted for ørnungen Solo. Helt siden egget klekket i april har havørnmoren Baronesse Barfot og far Baron Blå brakt mat og ly til sin lille unge. Men nå som Solo bokstavelig talt burde ha forlatt redet, og fly med egne vinger, begynner foreldrene å bli ganske lei hans hyppige hjemmebesøk.

Les også: Sjekk «skurken» som våget seg inn i havørnens revir

Gjennom hele sommeren har vi fulgt havørnfamilien på Smøla gjennom dyrekanalen vår zooom.no. Se mer her.

Tirsdag sa havørnmoren klart i fra, da Solo forsøkte å ta seg til rette i reiret. Fra «øverste etasje» dyttet hun ungen sin ut, slik at han havnet i greinene et godt stykke nedenfor. Det skal heldigvis ha gått bra med havørnen, som fløy av gårde igjen ganske raskt.

Se også: Stormen ble for sterk - sjekk krasjlandingen

Populært